Spelen hoort leuk en veilig te zijn, zeker voor kinderen. Helaas gebeuren er soms ongelukken doordat speeltoestellen kapot of slecht onderhouden zijn. Dit kan leiden tot ernstig letsel, zoals botbreuken, kneuzingen of zelfs hoofdletsel. Maar wat als uw kind gewond raakt door een defect speeltoestel? Wie is er dan aansprakelijk?
Lees ook: Letselschade bij kinderen »
Wie is verantwoordelijk voor onderhoud?
De eigenaar van het speeltoestel is verplicht om het regelmatig te onderhouden en te controleren. Dit kan een school, gemeente, woningcorporatie of een andere organisatie zijn. Als zij dit nalaten en daardoor ontstaat letsel, kunnen zij aansprakelijk zijn voor de schade.
Voorbeelden van letselschade door kapotte toestellen
- Een val van een wiebelige schommel of kapotte glijbaan
- Verwondingen door scherpe randen of losse onderdelen
- Ongevallen door ontbrekende veiligheidsmaatregelen
Eigen schuld en toezicht
In sommige gevallen kan er sprake zijn van eigen schuld, bijvoorbeeld wanneer een kind bewust gevaarlijk gedrag vertoont. Ook speelt de vraag mee of er voldoende toezicht was op het moment van het ongeval. Deze factoren kunnen invloed hebben op de vergoeding. Zie ook: Letselschade op school »
Hulp bij letselschade door kapotte speeltoestellen
Het vaststellen van aansprakelijkheid kan ingewikkeld zijn. Onze letselschadeadvocaten kijken zorgvuldig naar uw situatie en zorgen dat u krijgt waar u recht op heeft. Wij regelen de communicatie met de verzekeraar en nemen eventuele zorgen voor u uit handen.
Wilt u weten wat uw mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op met Unitas Letselschade.